Ce este mai important la pardoseala intr-o locuinta noua? Durabilitatea sau stilul? Optzeci la sută dintre noi facem traseul practic, spune un sondaj din 2019 al consumatorilor de pardoseli realizat de firma de cercetare de piață Mintel. Cu toate acestea, testele recente ale Consumator Reports arată că puteți avea atât durabilitate, cât și aspect bun din mai multe tipuri de pardoseli, inclusiv lemnul prelucrat, laminatul, faianța de porțelan și vinilul. Chiar și podele din lemn de esenta tare își pot menține strălucirea dacă sunt instalateîn locurile potrivite si eventual acoperite pe alocuri cu mici covoare, recomandat din lână.

Progresele înregistrate în tehnologia de imprimare au permis producătorilor să creeze podele din vinil, cu sunet redus, pentru lemn de barn și porțelan recuperat, care trece cu ușurință pentru marmura Calacatta. Și spre deosebire de pardoseala fauxă din trecut, produsele de astăzi elimină repetarea modelului și încorporează textura pentru o dublă doză de realism. Am analizat zonele-cheie dintr-o casă tipică și am ales primele două materiale pentru pardoseli pentru a face față provocărilor din fiecare. Urmați sugestiile noastre și veți avea podele care vor continua să arate excelent împotriva nenumăratelor atacuri din traficul de zilnic, lumina solară, umezeala și chiar înălbitor.

Încălțămintea acoperită cu nisip, măcină în murdărie, straturile de ploaie picură, scaunele se trag înainte și înapoi, iar conservele grele se prăbușesc de pe blat până la podea. Mai simplu spus, bucătăria și camera necesită cea mai dificilă lucrare a podelei din casa ta. Deși lemnul rămâne o alegere estetică pe scară largă, nu va rezista bine la acest atac: testele noastre arată că, în general, pardoselile din lemn sunt mult mai predispuse decât alte materiale și, cu foarte puține excepții, traficul zilnic este dificil, pe finisaj.

Alegerea de top: Placi de porțelan - o potrivire naturală pentru zonele cu trafic ridicat al locuinței, faianța din porțelan a depășit toate celelalte materiale de pardoseală pe care le-am testat pentru rezistență la zgârieturi și a rezistat foarte bine. Spune inginerul principal de testare CR pentru pardoseli. În plus, faianța din porțelan oferă o gamă largă de stiluri pentru a se potrivi cu orice decor. Puteți obține plăci hexagonale de format mic pentru o casă tradițională de la începutul secolului XX, de exemplu, sau scânduri de cenușă faux de 4 metri care, așezate strâns împreună cu un chit potrivit, vor crea în mod convingător aspectul de lemn. Gresia este, de asemenea, un tip de pardoseală cu o întreținere redusă, care nu necesită niciodată mai mult decât o aspirare și o tundere și va dura toată viața.

Vinil - Pardoselile de vinil au devenit populare în rândul proprietarilor de locuințe în anii 1950 din mai multe motive bune. În primul rând, este un mod accesibil de a acoperi un spațiu expansiv. Dintre produsele pe care le-am testat, scândurile și plăcile de vinil au ajuns, în medie, la 20 LEI pe metru pătrat, cu peste 5 lei mai ieftin pe metru pătrat decât faianța din porțelan. Aceste materiale de vinil sunt, de asemenea, unul dintre cele mai ușoare tipuri de pardoseală.

„Clienții greșesc constant scândurile de vinil de lux de pe podeaua showroom-ului meu pentru lemn real”. Vinilul de astăzi este, de asemenea, mai durabil decât a fost în trecut, dar unele viniluri pot fi predispuse la zgârieturi. Păstrați bara de protecție proaspătă pe picioarele scaunelor de bucătărie și cumpărați acum un pachet suplimentar de scânduri pentru a vă asigura că aveți o potrivire perfectă pe drum. Dacă scândurile sunt deteriorate, puteți să le îndepărtați și să le instalați înlocuitori, după caz.

Acoperitoare pardosea - Folosim covoarele sau le excludem din design-ul incaperii?

Pentru o durabilitate mai mare, specialisii nostri recomanda folosirea covoarelor pe spatii restranse, acolo unde traficul este mai ridicat. Materialul potrivit unui covor si recomandat de noi este lâna. Pentru covoare ieftine de lână va recomandam magazinul Startdecor.ro

Laminat - Plăci din fibră densă acoperită cu o imagine sigilată sub plastic transparent, laminatul este o altă alegere accesibilă. (Din pardoseala pe care am testat-o, este cea mai puțin costisitoare). De asemenea, este ușor de instalat. Folosiți-l în subsoluri care nu au scurgeri sau umiditate persistentă pe pereți și podea. Pentru aspectul cel mai convingător al lemnului real, alegeți un produs cu scânduri largi care simulează pardoselile individuale. Așezarea pardoselii pe o acoperire de spumă care amortizează sunetul va diminua sunetul gol pe care îl poate face sub picioare.

Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CATEGORIES

RECENT POSTS

SUBSCRIPTION

    TAG